2010. március 26., péntek

Lapok húsvétra

Nagyon szeretek maradék papírokból dolgozni! Csodaszépeket szabdalok szét év közben scrapbook oldalakhoz és nagyon sok a sajnálatos maradék. A látszat ellenére egyáltalán nem "jobb híján, maradékból" készülnek ezek a lapok, mert ilyenkor aztán igazán tobzódom!:-)

Ezekhez a lapokhoz 5x5 cm-es négyzeteket vágtam ki tavaszi színű-hangulatú papírokból, aztán csoportosítottam őket, hogy nagyjából mi mihez illik. Egyszerűen A4-es világos pasztellpapírokból csináltam az alapot, azokat keresztben kettévágva, majd ezeket a darabokat is kettéhajtva. A kis négyzeteket először körbetintáztam, majd először a lap sarkaiba került belőlük, aztán alulra-felülre középen is egy-egy és végül jött a feliratos, 15x4 cm-es csík. Ez utóbbira nyomtattam a szöveget és a figurát, de lehet rá kézzel írni, rajzolni, nyomdázni is.





Két érdekesség:

Az egyik lapon egy régi, újságpapírszerű papírból származó darabon a "Friday, April 2." rész van - és idén véletlenül éppen így jön ki, akkor lesz Nagypéntek...!:-)



Itt pedig éppen az "a card"-felirat jutott a négyzetre - és igen, ez egy képeslap!:-)))

2010. március 12., péntek

Babanaplóba - 1+1

Az eddigi 5 hónap egyik legkedvesebb pocakos képét dolgoztam fel a babanapló következő oldalaként. Próbálgattam hozzá sok hátteret és elrendezést: a feketén kívül szinte semmin sem mutatott jól és elrendezésben sem jött be, amire eredetileg gondoltam... Úgyhogy maradt a fekete némi rózsaszínnel, ami most nagy kedvencem együtt.



Kellékek:
fekete írásos papír és kaparós matricák: K&Company, számos papír: Jenni Bowlin Studio + maradékok


fotó: www.szilvifoto.hu

2010. március 5., péntek

Készítsünk együtt babanaplót!:-)

Itt csatlakozhatsz Te is!

Kellemes tavaszi alkotást kívánok!:-)
Tina

2010. március 2., kedd

És indul a babanapló!:-)

Íme az első oldala!

Tegnap készült el, a 19. hét utolsó napján, még éppen az első "félidőben". Mostmár vannak felvételek, fotók, leletek és van sok mókás papírom is hozzá. Az oldal története annyi, hogy férjuram jót mulatott az első orvosi lelet "petezsák szerű képlet" kifejezésén és onnantól jó ideig csak "kicsi képletemnek" hívta a pocakbabát...:-) Az első olyan oldalam egyébként, amin nincsen fotó.

A napló terveim szerint vidám lesz, nem feltétlenül egységes színvilággal és stílussal, csak pillanatnyi kedv szerint és örömből alkotva, néhol némi romantikával - főleg, ahonnan kezdve már majd egyértelműen lányos utalások lesznek...;-)))





Kellékek: elsősorban Sassafras; kék felirat: Kodak