2008. október 27., hétfő

7 dolog

Juca egy újabb staféta-játékkal lepett meg, íme a játékszabály és a válaszaim!:-)

A játék szabályai:
1. Linkeld be a blogdba azt, aki kipécézett!
2. Ossz meg magadról 7 dolgot, akár különleges, akár hétköznapi!
3. Pécézz ki 7 embert, nevezd meg őket és linkeld be a blogodba!
4. Egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukban, hogy ki lettek pécézve!

---

1. Ha gimi után nem vettek volna fel egyetemre, ötvösnek mentem volna, ez fix elhatározásom volt. Nagyon érdekel(t?) az a gyönyörű szakma.

2. Gimnáziumi némettanári éveim mellett hétvégente modelliskolába jártam.

3. Rajongok a korabeli "csengetettmilordos" angolszász hangulatért, legyen az öltözködés vagy lakberendezési tárgyak, feliratok, bármi. (Kicsit néha talán "ott is élek" lélekben, ez szerintem sokszor látszik a ruháimon és a scrap-oldalaimon is:-), nomeg a konyhám hangulatán... Fogalmam sincs, hogy honnan jön ez, valamelyik előző életemből vagy valami más élményből...?)

4. Egy pohár barrique vörösbortól menten "elcsábulok"!;-) Főleg, ha mellé kapok feketecsokit. Nagy kedvencek.

5. Két dolog nélkül semmiképpen sem volna semmi értelme az életemnek: ha nem lehetnék mások hasznára és segítségére (kisfiam, család, barátok és "idegenek" is mind ide tartoznak) és ha nem alkothatnék. Azt hiszem, ez a két legfőbb lételemem.

6. Hű, még kell...?:-) Hm... Például hogy 14,5 éve vagyok együtt a Párommal!:-) Erre nagyon büszke vagyok, illetve sokkal inkább arra (is), hogy a személyében egy ritka türelmes embert találtam magam mellé...;-)

7. Mottóm: "Jól lenni döntés kérdése." :-)

---
Én kipécézetteim:
Merika, Nik, Meli, Démétér, Gigi, Linsey, Csuti

2008. október 15., szerda

Teatime with you

Ősz van és meg is van a hangulatom hozzá, ám amolyan sárgás-barnás, vérbeli őszi képeink - legalábbis igazán szépek - még nincsenek. Van viszont szeptember elejéről egy gyönyörű sorozatunk tőle.:-) Szinte kifogyhatatlan a téma a rengeteg csodaszép képből, úgyhogy megint előszedtem párat és a Prima blog októberi kihívására készítettem egy oldalt.

A háttérpapír és betűk DaisyD's-től, az írásos papír K&Company-tól, a nagy virág, kis virágok, kék "kapocs", papírszalagok és rózsaszínű címke és a szívek Basicgrey-től vannak.

Az adott vázlat alapján helyezgettem a képeket különböző papírokra két kiegészítő papírral és ezeknél maradtam. Az írásost és egy másik DaisyD's hátteret (sajnos nem sok látszik belőle), pontosabban ezek darabjait körbevarrtam, téptem, égettem, tintáztam. Aztán felragasztottam, következtem a képek és végül a kiegészítők. Valójában az összeállítás olyan gyorsan ment, hogy az előzetes papírválogatás majdnem több időt vett igénybe... (Vettem hozzá apró teáscsésze-kiegészítőt is, de az végül mégsem került rá.)

(Részletfotók később!)

2008. október 11., szombat

Férfias boldogságunk

Régóta tervezett oldalt sikerült úgy 3 nap alatt megvalósítani a héten. No, nem azért, mert annyi munka lett volna vele, mert én általában úgy csinálom az oldalakat vagy albumokat, hogy egyszer nekiülök és el is készül melegében. Hanem mert most úgy adódott, hogy valahogy így volt időm és kedvem hozzá. Első este vagdostam, varrtam és helyezgettem, aztán apróságokat kerestem még hozzá és végül az utolsó fázis volt az összeragasztás és a feliratozás.

A barna, sokfeliratos háttérpapír (sajnos végül nem sok látszik ebből, pedig gyönyörű írásos mintája van) Pixie Press-től, a kék mintás második réteg Basicgray (sajnálom, hogy ebből sem látszik több...). Az elrendezés több esti gondolkodás eredménye, mondhatni az első olyan oldalam ez, ami a fejemben megvolt 90%-ban az elrendezést tekintve és aztán már "csak" össze kellett rakni az egészet. Egy dolgot tudtam: varrni mindenképpen szeretnék rajta, így nem voltam rest licitálni érte és meg is nyertem (nagy hajrában!:-)) egy kis használt varrógépet - szóval ezt is meg kellett várni aztán, hogy megérkezzen postán...:-) A gombhoz a kabátot tipikus esete!:-D

Szóval az oldalhoz a barna alapot dekorollóval körbevágtam, reszelővel koptattam. A kék alapot a minta mentén ívesre szabtam, aztán a szélét szintén egy másik ollóval díszesre szabtam, tépegettem, koptattam, majd a géppel körbevarrtam, ezután ragasztottam a barnára. A "férfias" felirat alatti négyzeteket és a bal alsó sarokban a kis számos négyzetet a Sticker Studio "Retro Active Collection" egyik papírjából vágtam ki, a Baseball témából, aztán összevarrtam és gyűrögettem őket. Innen származik a jobb felső sarokban a kis baseball játékos is. A pöttyös Rayher szalagra két apró fém csatot fűztem, úgy ragasztottam fel, erre került 3D-ben a két alap egy leeső mintájából kivágott és vékony fekete filctollal belül körberajzolt virágminta.

A kommentekhez az interneten és Takács Tibor "Sorsunk a nevünkben" című könyvében kerestem meg és ollóztam össze a nevek leírásait, amiket aztán vastagabb, dombormintás, vajszínű és egy vékonyabb világosszürke sima papírra nyomtattam, majd ezeket is gyűrtem, tépegettem, öregítettem, tintáztam. Az egyiket kettétéptem és aztán újra összekapcsoztam. A szövegekben piros vékonyhegyű filccel "firkálgattam", kiemelve szavakat, kifejezéseket és ezzel is viseltesebb hatást keltve.


Felragasztottam a fotókat, a kommenteket, került fel egy-két sarokpecsét, a fém szívecske és a kis fém autó, a számos-négyzetet is feltettem, majd ezen hirtelen ötlettől vezérelve (és mert már egy 9-es be volt karikázva) bejelöltem Andris születésnapjának számait, majd egy nyíllal kivezetve az oldal képeinek dátumát is felírtam. Aláragasztottam egy kis kék selyemvirágot ragasztószalaggal. Felkerült egy kaparós matrica sorminta és végül a cím is, amelyeket fóliára nyomtattam és aztán nyomtam a helyükre. A cím aprópója, hogy a kisfiam két keresztneve együtt éppen ezt jelenti: "férfias boldogság"...:-)

2008. október 5., vasárnap

Vintage scrap-chat

Először tartottam este 9-től három órán át a scrap.hu "scrap-chat"-jével és nem bántam meg!:-) Nagyon jópofa volt. Miután otthon hiába próbálkoztam korábban a chat-hez csatlakozni, valami titokzatos okból kifolyólag ez nem sikerült, így anyunál "gyülekeztem" szombat este. Alkottunk a régi cserépkályhától kellemesen meleg, felújított, tiszta-új szobában, még a vadonatúj alkotósarkát is felavathattam: ő ugyanis digit csinált, én hagyományost. A chat lényege, hogy ilyenkor a szervezők által meghatározott instrukciók alapján kell alkotni, előre megadott alapanyagokból, miközben állandó on-line kapcsolatban vagyunk egymással - rém izgalmas!:-) És kellemes a tudat, hogy együtt alkotunk sok-sok megszállottal szerte az országban - sőőőőt...:-)

Valójában a képem volt meg kezdetnek és tudtam, hogy vintage-stílusban fogunk alkotni, szóval a barna papírokat készítettem elő... Találtam egy jó kis mintás Basicgray hátteret, aztán másik mintás háttérnek előkerült a kék repülős papír (K&Company) és belecsaptunk a lecsóba. Fő alkotóelem a saját készítésű, rétegezett virág volt, gyűrve, öregítve, majd ragasztva és miltonkapcsozva. A hátterek széleit is öregíteni kellett (bár ez nem volt újdonság, de mindig élvezem a készítését:-)), aztán jöttek a szalagok, csipkék és egyéb mütyürök, volt némi segítség az elrendezéshez is.

Éjfél után fejeztük be az alkotást, akkor sebtiben még feltöltöttem, aztán hónom alá csaptam a nagy fadobozomat és a papírokat és hazamentem az alvó családomhoz...:-) Nekem ez sikeredett - jó kis este volt!:-)