2009. szeptember 9., szerda

Jane és Audrey

Ugyan Timcsoca első kihívásáról már lecsúsztam, utólag azért megcsináltam "betyárbecsületből", mert nagyon testhezálló volt a téma az én romántikus' lelkemnek!:-) Egyből köré képzeltem egy szolíd, nyugodt vidéki angol hangulatot és akkor beugrott Jane Austen. Így ő lett a főszereplője a képeslapnak. (Lesz pár születésnap a közeljövőben, lehet drukkolni, hogy ez éppen kinek jut...!;-))Az írónő klasszikus fotójára a neten bukkantam, ilyen piciben nagyon jó minőségben ki lehetett nyomtatni fotópapírra és mintavágó ollóval körbevágni, szélén tintázni, aztán kicsit meggyűrögetni. A lap alapja egy olajzöld pasztellpapír és a téma rózsás papírjait és a feliratokat a K&Company (mi más??:-)) egy "Designer Paper" 6x6-os blokkjából vannak. A számomra a hangulathoz legegyértelműbb zöld-rózsaszín kombinációhoz Jane ruhaszíne sajnos nem passzolt, de találtam egy kis lepkét fátyolos kék-zöld színátmenetes szárnyakkal, ami megmentette a helyzetet és harmonizálja egymással a lap színeit.:-)

Timcso mostani kihívására viszont még időben vagyok ezzel a fekete-fehér képeslappal (no, és ezt melyik szülinapos vagy névnapos kéri, lányok...?:-)). Végigmosolyogtam, amíg elkészült és bármikor ránézek, jókedvre derülök: Audrey Hepburn lényéből olyasvalami derűs delej árad, amihez nincs hasonló azóta sem, varázsos egyéniség volt.A minimalista design-hoz ugyanilyen alapanyag-felhasználás járul: fekete pasztellpapír alap, rá Heyda Paisley Elegance transparentpaper csipkés mintával, azon egy fehér, angyalmintákkal nyomott (ez nem látszik a fotón) fehér karton a szélein feketével tintázva, 3D-s kétoldalú ragasztókkal. Erre egy koszorú alakú pecsét került, közepére a fotó és a sarkába egy bájos, feketével tintázott fehér színű SBK kisvirág, a közepén egy fekete, kézzel felvarrott fagyönggyel.

1 megjegyzés:

Timcsoca írta...

Gyönyörű képeslap Tina! Nagyon-nagyon örülök, hogy te is játszol! Audrey Hepburn lényéhez igazán passzoló lapot készítettél, csodás kiegészítőkkel!!
Az első képeslap is nagyon mutatós!

Köszi, hogy részt veszel a kihíváson!:)