2009. november 22., vasárnap

Táblás hölgy


Még nem iskolás



Egy egyszerűbb, pasis oldal sok kékkel és natúr színekkel! És egy büszke anyai összefoglalóval a háromévesemről, aki annyi mindent tud és csinál máris - ezzel egyébként egyáltalán nincs egyedül a korosztályában, a mai gyerekek hozzánk képest szerintem olyan hamar fejlődnek, okosodnak, hogy nem győzöm kapkodni a fejem és csodálkozni...!:-)

Az oldal talán egyetlen érdekessége, hogy a középső nagy kék korong nem rátétként került a képre, ez a kék egy 30x30-asra vágott alap és erre került az "igazi" háttér, közepén egy kerek ablakkal és annak a szélét varrtam körbe-körbe géppel háromszor. Így tudtam például a kommentet is a kivágott körforma alá csúsztatni. A virágok már utólag kerültek a késznek szánt oldalra - valahogy olyan üresnek tűnt, így muszáj volt még feldobni ezekkel. Sokáig helyezgettem őket, végül a "szómadár" alá kerültek, mintegy kis fészeknek.

(Az "é" betű pedig össze van ragasztva ragasztószalaggal: az ügyes kisfiam ugyanis "megnézegette", mielőtt felkerült volna...:-))

UPDATE:
Az oldal a www.scrap.hu-n 2009. novemberben a hónap oldala címet kapta. Nagyon szépen köszönöm!:-)

kellékek: háttérés a kockás, zöld és kék mintás papír, papír a fotó alatt, repülő: Daisyd's; jegyzetlap: Prima, Super-fabulous Journaling Notebook, Scrapbook.hu webáruházból; korona: Tim Holtz; kisfiú-figurák: Stamperia by Box decoupage-papír; szómadár: K&Company háttérpapír; "pencil" és "boy": Kartos csomagolópapír (Italy); virágok: SBK
inspiráció: http://www.scrapbook.com/galleries/35277/view/2240601/-1/20/1.html

2009. november 15., vasárnap

Gyökerek és szárnyak



Vannak fotók, amelyekről már az első pillanatban tudom, hogy feltétlenül scrapbook-oldal fog belőlük készülni. Ez is ilyen. A barátnőmmel a szentedrei skanzenban fotózkodtunk szeptember végén és egy nagyon jól elkapott pillanat eredménye ez a fotó. Számomra minden benne van, ami az anyságot jelenti: az ölelés, az én kizárólagos figyelmem, a kisfiam "kapaszkodása" két kézzel, miközben máris kukucskál és menne a Világba a vállam mellett...:-) Azt hiszem, eddig ez a kedvenc közös képem az elmúlt 3 évből. Próbáltam neki méltó körítést adni.

Nemrégiben külföldről rendeltem néhány meseszép háttérpapírt, ez is közülük való. Még nem volt ötletem, hogy a pauszt mikor és hogyan használhatom fel, aztán találtam egy nagyon szép, inspiráló oldalt, ami az ötletet adta. Teljesen véletelnül pontosan ugyanaz a pausz is megvan nekem, amiből az az oldal készült, én mégsem azt használtam, hanem ezt a másikat, mert ez jobban illett a képhez. Első lépésként körben összevarrtam a 30x30-as pauszt egy ugyanekkora háttérpapírral, amely alól így áttetszenek a kis rózsák. Ezután végig kétoldalú ragasztóval és nem folyékony ragasztóval dolgoztam, az remekül megtartotta a papír és textil dekorációkat is. A végén még bevágtam az oldalt és az egyik sarkát is behajtottam, a hajtásra és a hajtás alá is más-más papírt ragasztottam, mintha még azok is alatta volnának, így még rétegesebbnek tűnik az oldal. A szárnyak utólag kerültek a kép alá, ezeket tintáztam 3 féle tintapárnával. Végül a kész műre ránézve jutott már csak eszembe az idézet:
"…a gyermekeknek két dolgot kell adnunk: gyökereket és szárnyakat."



kellékek: háttér pausz - Webster's pages, Your Life. Beautiful. US1680D Magical wishes, vellum; pausz mögötti háttér és lilásbarna papír a fotó mögött - Daisyd's; virágok, levelek, madaras nagyfejű milton - Prima; hajtások mögötti papírok és US felirat - K&Company; szalag és csipke - maradékokból
inspiráció: http://www.scrapbook.com/galleries/35277/view/2328099/-1/0/1.html

2009. november 14., szombat

Cipőfűző

Szilvi barátnőmnek sok szerettel a névnapjára!:-)




Szintén a most kedvenc decoupage-papíromból készült a lap női alakja és néhány kedvenc mintásból a háttere. A négyzeteket ördögi gyorsasággal szabdaltam a Rikától vett vágóval, mozaik-oldalakhoz is nagyszerű "kis" szerszám!



kellékek: fekete inda - Linsey; virág, levél, virágközép - Prima; betűk - K&Company, Initials Transfers To Go

2009. november 8., vasárnap

Zöld masnival

Leltem egy decoupage-papírt jópofa női figurákkal - most ezekből készülnek sorra a szülinapi lapok.:-)

2009. november 4., szerda

Te

Egy minimál, ugyanannyi szövegeléssel.
:-)



Maradék K&Company és Daisyd's papírokból és mindenféle gombokkal, a fotón egy pohár karimájára kent vajszínű akrilfestékkel pecsételve.

2009. november 2., hétfő

Még ilyet...!:-)

Tavaly év elején, amikor még a digitális scrapbookolás megszállottja voltam, egy pár digitális készletet is készítettem. Ezeket feltöltöttem a szokásos módon freebie-ként, mindenki számára elérhetőként. A statisztka szerint volt százával letöltés és jópár köszönet-visszajelzés is a Világ minden tájáról (ezeket nagyon bírom!:-)), de aztán a feledés homálya borult a készletekre, legalábbis részemről és végül az én inaktivitásom miatt talán egy év múlva végül ezek törlődtek is a feltöltött helyükről... (Ezúton is elnézést azoktól, akik a tavalyi bejegyzések alapján le szerették volna ezeket tölteni, de már nem sikerült!!)

Milyen viszont a véletlen: rábukkantam pár digitális oldalra nemzetközi galériákban, ahol az én készletem elemeit használták - és ezt persze oda is írták, így még én is felismertem utólag...!:-))))))))

Nézzétek csak!

http://scraporchard.com/gallery/showphoto.php?photo=3521&ppuser=27

- az Ász kártyalap -

2009. november 1., vasárnap

Újabb szülinapi képeslap

Barátnőmnek, sok szeretettel.:-)





Kellékek:
hölgy: Calambour decoupage papír; jegyzetlap: Prima, Super-fabulous Journaling Notebook, Scrapbook.hu webáruházból; B betű: K&Company, Initials Transfers To Go; "Best friends" felirat: K&Company "Designer Paper" 6x6-os blokk