2008. október 11., szombat

Férfias boldogságunk

Régóta tervezett oldalt sikerült úgy 3 nap alatt megvalósítani a héten. No, nem azért, mert annyi munka lett volna vele, mert én általában úgy csinálom az oldalakat vagy albumokat, hogy egyszer nekiülök és el is készül melegében. Hanem mert most úgy adódott, hogy valahogy így volt időm és kedvem hozzá. Első este vagdostam, varrtam és helyezgettem, aztán apróságokat kerestem még hozzá és végül az utolsó fázis volt az összeragasztás és a feliratozás.

A barna, sokfeliratos háttérpapír (sajnos végül nem sok látszik ebből, pedig gyönyörű írásos mintája van) Pixie Press-től, a kék mintás második réteg Basicgray (sajnálom, hogy ebből sem látszik több...). Az elrendezés több esti gondolkodás eredménye, mondhatni az első olyan oldalam ez, ami a fejemben megvolt 90%-ban az elrendezést tekintve és aztán már "csak" össze kellett rakni az egészet. Egy dolgot tudtam: varrni mindenképpen szeretnék rajta, így nem voltam rest licitálni érte és meg is nyertem (nagy hajrában!:-)) egy kis használt varrógépet - szóval ezt is meg kellett várni aztán, hogy megérkezzen postán...:-) A gombhoz a kabátot tipikus esete!:-D

Szóval az oldalhoz a barna alapot dekorollóval körbevágtam, reszelővel koptattam. A kék alapot a minta mentén ívesre szabtam, aztán a szélét szintén egy másik ollóval díszesre szabtam, tépegettem, koptattam, majd a géppel körbevarrtam, ezután ragasztottam a barnára. A "férfias" felirat alatti négyzeteket és a bal alsó sarokban a kis számos négyzetet a Sticker Studio "Retro Active Collection" egyik papírjából vágtam ki, a Baseball témából, aztán összevarrtam és gyűrögettem őket. Innen származik a jobb felső sarokban a kis baseball játékos is. A pöttyös Rayher szalagra két apró fém csatot fűztem, úgy ragasztottam fel, erre került 3D-ben a két alap egy leeső mintájából kivágott és vékony fekete filctollal belül körberajzolt virágminta.

A kommentekhez az interneten és Takács Tibor "Sorsunk a nevünkben" című könyvében kerestem meg és ollóztam össze a nevek leírásait, amiket aztán vastagabb, dombormintás, vajszínű és egy vékonyabb világosszürke sima papírra nyomtattam, majd ezeket is gyűrtem, tépegettem, öregítettem, tintáztam. Az egyiket kettétéptem és aztán újra összekapcsoztam. A szövegekben piros vékonyhegyű filccel "firkálgattam", kiemelve szavakat, kifejezéseket és ezzel is viseltesebb hatást keltve.


Felragasztottam a fotókat, a kommenteket, került fel egy-két sarokpecsét, a fém szívecske és a kis fém autó, a számos-négyzetet is feltettem, majd ezen hirtelen ötlettől vezérelve (és mert már egy 9-es be volt karikázva) bejelöltem Andris születésnapjának számait, majd egy nyíllal kivezetve az oldal képeinek dátumát is felírtam. Aláragasztottam egy kis kék selyemvirágot ragasztószalaggal. Felkerült egy kaparós matrica sorminta és végül a cím is, amelyeket fóliára nyomtattam és aztán nyomtam a helyükre. A cím aprópója, hogy a kisfiam két keresztneve együtt éppen ezt jelenti: "férfias boldogság"...:-)

5 megjegyzés:

Kuznyec írta...

Nagyon jók ezek a papírok, és tetszik, hogy varrtad, gyűrögetted őket. Olyan különleges hatása lett! Nem értek a hagyományos sb-hez, de azt én is meg tudom állapítani, hogy gyönyörűűűűűűűűűű! :-)

Mesi írta...

Itt is csak lelkendezni tudok... Jó ez a varrás, milyen jó, hogy megvetted a gépet, használd sokszor, nagyon megy a stílusodhoz ez a technika! (Én is imádok varrni!) Gyönyörű oldal lett, és jó, hogy leírtad, mi miért van rajta, ettől igazán érthető és tartalmas az egész, pont az ilyen oldalak a kedvenceim!!! Puszi!

Tina írta...

Köszi!:-)
Mesi, a varrás szeretete anyutól jön, az ő szakmája, ebbe nőttem bele szó szerint, 13-14 évesen már felsőket is varrtam magamnak... Szóval éppen itt az ideje, hogy ezt is felelevenítsem! Ma már anyagokkal is szemeztem, jár az agyam...;-)))

blog4scrap írta...

Szia!
Ma este indul egy új blog, amely a http://www.blog4scrap.blogspot.com címen lesz elérhető. Rendszeresen lesz freebie, kihívás, inspiráció, minden, ami kell!
Ha érdekel, ma este kukkants be hozzánk, szeretettel várunk!
Didó és Kuznyec

Merika írta...

Hú de jó kis varrógép, majd meglesem igaziban is! Erre pont ideális, de biztos egy egyszerűbb szegésre(pl terítő) is jó lesz!!!! Az oldal meg szupi, mint mindig!