2008. november 30., vasárnap

Scrapbook szakértés :-)

Örömmel jelentem, hogy néhány ötletemet, oldalaim elkészülésének menetét ezentúl itt is olvashatjátok: www.kreativcafe.hu

Egészen pontosan pedig ITT vagyok.:-)

Köszönöm Katinak a lehetőséget!:-)

2008. november 23., vasárnap

Hiperegyszerű ajtódísz hullámpapírból

Megvan az idei itthoni karácsonyi színkombináció: a törtfehér-vajszín-óarany, ódon angyalkákkal teljessé tett hangulat mellett döntöttem! Arany-bronz karácsonyunk már volt korábban, úgyhogy néhány dolog máris megvan, pár kiegészítőt még kell vásárolni és gyártani majd - de hiszen erre még van több mint egy teljes hónap!:-)

A ma délelőtti ténykedésem eredménye egy ajtódísz háromféle hullámpapírból, amit nagyon egyszerű elkészíteni. Az alapötlet Elsie Blahától származik.

A papírokból azonos nagyságú levélformákat vágtam (egy sk. sablon alapján), aztán ezeket körbe rendeztem, a második réteg levéllel egymáshoz ragasztottam a papírdarabokat, végül tettem még pár réteg levelet és az alap máris megvolt!

Arany, bronz és fehér akrilfestékkel húztam át finoman a "hullámokat" antikolásként, aztán ragasztottam rá gombokat (részben nagymamám gyűjteményéből, valódi régieket is!:-)), az új gombokat is antikoltam festékkel. A szalagot kétoldalú ragasztóval erősítettem a koszorú hátoldalára, majd szintén kétoldalú ragasztóval került fel a feliratos táblácska is.

És hogy látható legyen, valóban mennyire gyerekjáték az egész: a kétéves kisfiamra bíztam a hullámkarton-levelek "régiesítését", ő nagy örömmel tépkedte le a felső réteget, hogy a hullámos rész kilátszódjon...:-)

2008. november 19., szerda

Kreatív decemberi album

A dolog rémségesen egyszerű: arról szól, hogy van egy A5-ös kis gyűrűskönyved, belefűzöl színes papírokat, megszámozod őket, aztán december elsejétől kezdődik a móka: lehet megtölteni fotókkal, jegyzetekkel, listákkal, receptekkel, akármikkel az egészet!:-) Ja, és persze a fedelét is díszítsd! Az eredeti alapötlet Ali Edwardstól származik.

Minden decemberi napnak egészen Karácsonyig van egy oldala. Előre. (Kihívás!) Nem kell, hogy egyformák legyenek, sőt. Van itt a kötelező egyszínű mikuláspiros kartonon kívül tépett zöldmintás scrapbook-papír, "file"-formájúra vágott karton, megszaggatott hullámpapír, sőt, egyszerű boríték, színes fólia, fotózseb, címke, filofax-jegyzetlap is. Lehet így év végén az év közben felgyűlt maradékokat is szépen felhasználni! (Aha, igazi "scrap"!:-)) Ezekre kerülnek majd napról-napra azok a fotók és apróságok, amelyek az adott év adott decemberi napjához kötődnek, mintegy felkészülésként a Karácsonyra.

Milyen jó lesz ezt minden nap csinálgatni!:-) És aztán milyen jó lesz majd ezt utólag nézegetni!:-)))

Felhasznált anyagok: Pyron natúr A5-ös gyűrűskönyv és főként Daisyd's és K&Company papírok és címkék, kellékek

(A képekre kattintva meg tudod nézni őket nagyban!)