2009. november 15., vasárnap

Gyökerek és szárnyak



Vannak fotók, amelyekről már az első pillanatban tudom, hogy feltétlenül scrapbook-oldal fog belőlük készülni. Ez is ilyen. A barátnőmmel a szentedrei skanzenban fotózkodtunk szeptember végén és egy nagyon jól elkapott pillanat eredménye ez a fotó. Számomra minden benne van, ami az anyságot jelenti: az ölelés, az én kizárólagos figyelmem, a kisfiam "kapaszkodása" két kézzel, miközben máris kukucskál és menne a Világba a vállam mellett...:-) Azt hiszem, eddig ez a kedvenc közös képem az elmúlt 3 évből. Próbáltam neki méltó körítést adni.

Nemrégiben külföldről rendeltem néhány meseszép háttérpapírt, ez is közülük való. Még nem volt ötletem, hogy a pauszt mikor és hogyan használhatom fel, aztán találtam egy nagyon szép, inspiráló oldalt, ami az ötletet adta. Teljesen véletelnül pontosan ugyanaz a pausz is megvan nekem, amiből az az oldal készült, én mégsem azt használtam, hanem ezt a másikat, mert ez jobban illett a képhez. Első lépésként körben összevarrtam a 30x30-as pauszt egy ugyanekkora háttérpapírral, amely alól így áttetszenek a kis rózsák. Ezután végig kétoldalú ragasztóval és nem folyékony ragasztóval dolgoztam, az remekül megtartotta a papír és textil dekorációkat is. A végén még bevágtam az oldalt és az egyik sarkát is behajtottam, a hajtásra és a hajtás alá is más-más papírt ragasztottam, mintha még azok is alatta volnának, így még rétegesebbnek tűnik az oldal. A szárnyak utólag kerültek a kép alá, ezeket tintáztam 3 féle tintapárnával. Végül a kész műre ránézve jutott már csak eszembe az idézet:
"…a gyermekeknek két dolgot kell adnunk: gyökereket és szárnyakat."



kellékek: háttér pausz - Webster's pages, Your Life. Beautiful. US1680D Magical wishes, vellum; pausz mögötti háttér és lilásbarna papír a fotó mögött - Daisyd's; virágok, levelek, madaras nagyfejű milton - Prima; hajtások mögötti papírok és US felirat - K&Company; szalag és csipke - maradékokból
inspiráció: http://www.scrapbook.com/galleries/35277/view/2328099/-1/0/1.html

7 megjegyzés:

Merika írta...

Nagyon - nagyon szép lett, kiváncsi vagyok az igazira!!!

csuti írta...

Ez meseszép oldal lett! És tényleg jól elkapott pillanat ez, jó, hogy oldalba foglaltad!

Merika írta...

Van nálam valami Neked!!!!Megint egy játék, gyere gyorsan!!!

Christine írta...

Gyere játssz velem, vár nálam Rád valami!

Atyus írta...

Hozzám is, hozzám is! :)

Ági írta...

gyönyörű szép...

Vera írta...

Uih, de szép