2011. január 3., hétfő

Lime-bűvölet

A minisütiket más alkotóknál nézegetve nagy rejtély volt számomra, hogy azok az apró gyümölcsszeletek vajon hogyan készülnek? Bizonyára lehet kapni ezeket készen és valahol hozzá lehet jutni, na nézzünk csak...! Aztán rátaláltam a titok nyitjára egy pár youtube-videóban és a megoldás pofon egyszerű. (Szívesen felteszem ide legközelebb, ha érdekel valakit!:-)) Az első rudacskám narancsmintával készült, aztán sorban jöttek a citrom-, eper-, végül a limerudacskák.

Ez utóbbi különösen megihletett, úgyhogy tegnap sorozatgyártásba kezdtem: készült egy pár zöld mignon (1x1x1 cm) fülbevaló, aztán egy nagyobb torta, limesor-díszítéssel, amelynek szeleteiből (1,6x1,6x1,3 cm) szintén fülbevalók lettek, gyöngy díszítéssel. Kisebb (0,7x0,8x1,4 cm) lime-citromkrémes sütik is készültek, egy-egy lime-szelettel a tetejükön, amelyekből bedugós fülbevaló is készült a lógós-gyöngyösök mellett. És végül - bár ez készült el legelőször:-) - egy gyümölcskosár-pár (1,4x1,4x0,6 cm) bedugós füli is született, amelyben narancs- és citromkarikák és egy-egy eperszelet is helyet kapott.

A szeletelést nem tudtam abbahagyni, olyan jópofa, ahogyan ezek a mini gyümölcsszeletek egymás mellett sorakoznak, úgyhogy végül egy golyóbist és egy kerek lapot is bevontam ezekkel - ők végül absztrakt mintás medálok lettek.

3 megjegyzés:

Merika írta...

Nagyon megy ez Neked!!! A medál a kedvencem! Türkizkék gyümölcs nincsen????(huncut smájli)

Szilvi írta...

Ugyan ezt akartam írni, mint anyud, hogy nagyon megy ez neked, belejöttél rendesen. Engem érdekelne a video, lévén még tavaly betáraztam gyurmából, csak valami hiányzik, hogy tényleg csináljam is. Cseresznyéslányt mindig olvasom és lesek, hogy miket képes készíteni, te is alakulsz kedves Tina!:-)

Tina írta...

Köszönöm, igyekszem!:-)