2008. április 24., csütörtök

Vintage á la 70-es évek:-)

Az ismét hagyományos oldal egy kihívásra készült, amely úgy szólt, hogy egy minél régebbi képet keressünk és igyekezzünk vintage-(=nosztalgikus, régies) stílusban alkotni köré - nosza! A kép ugyan nem túl ódon, harmincegynehány éves, de a kiskori önmagamról előtte még úgysem csináltam soha hagyományos (meg semmilyen) oldalt, úgyhogy ez a kép lett az alap.

A képen a hibákat, karcolásokat, maszatokat kijavítottam, aztán szépiáztam és öregítettem (photoshop), majd a keretét fehérrel satíroztam, amíg ez lett belőle:

Ezt így kinyomtattam, ezel már lehetett dolgozni! Az előzetesen kigondolt tervek szerint nyers színű merített papírt vágtam alá háttérnek (meghagyva két oldalán a tépett, elvékonyodott széleket) és szintén merített, szárított virágszirmos, vastagabb fehér papírból virágokat, indákat vágtam ki, többnyire "ahogy esik, úgy puffan"-módon. Ezeket aztán barnával körbekrétáztam és addig helyezgettem a fénykép körül, amíg tetszett az elrendezés, majd sorban felragasztgattam őket, rá pedig a fotót. Utólag "szálltak oda" az ezüst kis szitakötők, kerültek oda a gombok, a baby-felirat és a kis gumikacsa a virágok közepére - ez utóbbiak kaparós matricák. (A gomboknak pedig műanyag kiállós fülük van hátul, így a lapot átszúrtam és abba ezeket belenyomtam, a lap hátulján fogpiszkálóval rögzítettem őket.) A jobb felső sarokban levő feliratot öntapadós címkére nyomtattam és szintén körbekrétáztam.

2 megjegyzés:

Budaházi Brigitta írta...

szép a színösszeállítás, tetszik a kézműves jelleg és a fotót is nagyon jól feljavítottad. a 76-os Tincsi naaaagyon édi! :) elegáns és pont jó az egész.

pavelancsika írta...

De jó ez a fotó öregités. :) Ki fogom próbálni.
Nagyon hangulatos oldal lett.