2009. február 18., szerda

Személyre szóló könyvjelzők 5 perc alatt



Mostanában, hogy sokkal kevesebb időm jut (sajnos) az alkotásra, "jobbhíján" képeslapokat és könyvjelzőket gyártok. Mert valamit azért muszáj...! Persze ezekben is örömöm telik:-), de fényképes alkotást nem is tudom, mikor csináltam utoljára... (Van ugyan közben egy nagyobb projektem is készülőben, de az sem fotós és lassan halad...:-))

Mindenesetre addigis megosztom Veletek a könyvjelző elkészítését, mert végtelenül egyszerű:

Veszek egy kb. 10x5 cm nagyságú kis kartonlapot és félbehajtom. Vagy már ez lesz a könyvjelző maga, vagy ha ez egyszínű és nem dekorkarton, akkor bevonom kívülről egy ugyanilyen nagyságú színes papírral, amit tetszőlegesen lehet tintázni, antikolni. A belsejébe mindkét oldalon egy kb. 0,5x1 cm-es kis mágneslap-darabka kerül (kreatívboltokban kapható nagyobb ívekben, rugalmas és ollóval vágható) - fontos, hogy egymást vonzó felükkel egymás felé ragasszuk be ezeket és persze pontosan egymással szemben! Ha ez megvan, akkor már csak a név van hátra: én betűnyomdát szoktam használni, de bármilyen módon, akár kézírással is kerülhet a név az egyik külső oldalra. És kész is!:-)



Tipp:

Egy családi vagy baráti vacsora alkalmával ezeket ültetőkártyának is használhatjuk és aztán a vendégek hazavihetik emlékbe...:-)

2 megjegyzés:

Merika írta...

Jaj nagyon jó! A másik kicsúszik, lepotyog....Ezt meg olvasáskor az első lapra teszem és mindig kéznél van! Köszönjük!!!!

Vera írta...

Nagyon szépek! Micsoda ötlet! vicces mert nagyon szeretem ezeket a mágneses könyvjelzőket. De még miért nem csináltam sajátot??? :D Háátt naaa, majd most! :)