2008. április 23., szerda

Tavaszi munka

Családi albumunk következő darabja (ismét:-)) Andrisról szól és egyben az első saját kertünkben történő tavaszi munkáinkról... Ez olyan "történelmi esemény", ami mindenképpen megérdemelt egy hagyományos oldalt.:-)

Olyan képet választottam, amin a kertünk egy része is látszik, például a még fű nélküli hátsókert, a gyomok a nylonzsákban, műanyag ültető-kapszlik - és persze Andris elmélyült, vizsgálódó arca. A képet Photoshopban kicsit felturbóztam: az előzetesen kigondolt elrendezés-tervhez négyzet alakúra vágtam, kicsit módosítottam a színtelítettséget és fehér, satírozott keretet adtam neki és néhány apró levél-lenyomatot is tettem körbe, ezzel kopottas, szabálytalanabb hatást szerettem volna elérni - így nyomtattam ki aztán.


A munkát a háttér kiválasztásával kezdtem és mivel a téma adja a tavaszi égkéket, ahogyan a farmerkabát színe is, így lett ez a daisyd's, koptatott hatású háttér az alap. Szerettem volna virágos, tavaszi mintás részt, de csak módjával, valamint egy élénkebb színű foltot, a másik két papírt (a virágos: basicgrey) eszerint választottam ki. A mintáson a nagybetűs felirat nem mutatott volna jól, így ezt a komment alá tettem, de mivel az apróbb betűk sem erre lettek kitalálva, így azokat végül pauszra nyomtattam és 4 darab miltonkapoccsal erősítettem a papírra. Hogy a fénykép "körbekopottságát" kövesse, a világos, mintás papírt és a színes betűket barnával krétáztam, a málnavörös papírt pedig fehérrel. Ez utóbbira a "tavaszi" feliratot feketével rányomtattam (második nekifutásra sikerült is:-)), majd a felső szélére egy kaparós matrica díszsort tettem.

A nagy sárga virág nem volt betervezve, de annyira jól hangsúlyozta a tavaszi hangulatot és ellenpontozta a kékes-szolíd színeket, hogy egyszerűen muszáj volt odakerülnie!:-) Utólag egy vélemény a scrap.hu-ról arról szólt, hogy ezzel éppen a mostani szeszélyes, egyszer esős, egyszer kánikulai-verőfényes április köszön vissza az oldalról - és tényleg!:-)))

3 megjegyzés:

Hámos Beáta (betsie) írta...

Nagyon szép lett, Tina! Külön tetszik a részletes leírás - köszönet érte!

Budaházi Brigitta írta...

Nagyon szeretem a Daisy D's Modern Romance papírkollekcióját... ez egy különösen szép darab! Tetszik az oldalad, Tina. A négyzetes blokkokat jól ellensúlyozza a pöttyös háttér és a nagy virág, jók az (igen!) áprilisi színek. A kedvencem a kopottas képkeret, no és, Andris! :)

Tina írta...

Nagyon köszi Jányok!!;-)