2008. május 30., péntek

Apa + én

A tegnapi csodaboltos beszerzésből rögtön alkottam is. Lelkendezve fedeztem fel ott ugyanis egy olyan Daisy d's háttérpapírt, ami pontosan Linsey (scrap.hu) heti kihívásához lett kitalálva:

"A 17. gyorskör Téma: "Apu és én"

Természetesen lehet saját szemszögből, vagy a gyermekünkéből is, ez szabadon választható.
A lényeg az apa-gyermek kapcsolat.
Nehezítésképp: Az oldalra kérném szépen az ANGOL ABC betűit:
Bármilyen formában megfelel.
Feltöltés: Jövő hét szombat, azaz 31-e."

A háttérpapír pedig színes négyzetekben számokat és betűket tartalmaz - szerintetek mennyire örültem meg neki, amikor megláttam...?;-D

Képnek pedig az elmúlt hónapban egy margitszigeti kirándulásunkon készült apa-fia fotót választottam, a mostani kedvencemet Róluk - ráadásul abban a formában, amiben ez már digitálisan fel van dolgozva:

A kép kiemelésére sima négyzetrácsos lapot téptem ki egy régi füzetből, amit aztán tépéssel formáztam és krétáztam.

Utána elhelyeztem, felragasztottam a négyzetrácsos papírt és a képet, az előbbinek aztán még itt-ott betépegettem a szélét és utánkrétáztam. Az egész tabló széleit is krétáztam. Ekkor került elő az új pecsét, egy egyszerű sarok-inda, amivel a kép jobb felső sarkához és az oldal egy másik pontjára is pecsételtem.

Kiválasztottam egy halványkék-indás Daisy D's címkét, amit egy kis kétoldalú ragasztóval egy vastagabb A4-es papírra ragasztottam, amin előzetesen kipróbáltam, pontosan hová esik a nyomtatásban a felirat - így tökéletesen oda került a kis címkén a cím, ahová szántam.:-) Aztán leszedtem a papírról és egy zöld, indás Rayher szalagra fűzve tettem a kép mellé. A szalagból a kép fölé is jutott, végül pedig a szalagok végeit egy nagy bordó papírvirág fogja össze (235 ft volt egy másik kreatívboltban).

Pár hete az íróasztal-fiókomban pakolva találtam egy réges-régen vett, és valójában sosem használt kis "m"-betűs pecsétet, ami így elég sokáig várt, hogy értelme legyen a létezésének: mostantól minden hagyományos tablóm sarkába fogok nyomni vele egy iniciálét, ami arra utal, hogy az az én munkám!:-)

Ez pedig a kész oldal:-):

7 megjegyzés:

Ari írta...

Nagyon klassz lett ez az oldalat. Annyira tetszik ahogy leírod és fotozód a lépéseket. Az "m" betűs pecsét pedig nagyon jó ötlet ex librisnek.

M. írta...

Júúj, de jó!!!

Kata írta...

Nagyon szép lett. Ötletes és tetszik nagyon hogy ilyen részletesen leírod, hogyan készült.

csuti írta...

Fantasztikus lett ez az oldal. Az m betű nagyon klassz, és főleg az ötlet, hogy ezt most már használni fogod.

_eszter_ írta...

tetszik az a papír öregítés, meg felhasználás! és tök jók a szalagjaid is...:)
de az egész oldal nagyon tetszik. :)

Hámos Beáta (betsie) írta...

Tina, nagyon szép lett! Számomra nagyon különlegessé teszi ez a háttérpapír, melyet én ilyen formában sosem mertem volna felhasználni, de neked nagyon jól sikerült! A fotó is nagyon bájos! Gratulálok!

Tina írta...

Köszi Csajok!!:-)