2008. május 25., vasárnap

Tavaszi ajándékok

Kicsit elmaradtam a hagyományos "alkotmányok" dokumentálásával, ezennel próbálom pótolni.

Ott volt például az Anyák Napja, amire anyukámnak és Párom anyukájának is jutott valami saját készítésű dolog. Anyu egy hagyományos tablót kapott, amit a scrap.hu stafétájába beszállva készítettem:

Itt sima barna csomagolópapírra dolgoztam, amire szabásmintákat rajzoltam fekete vékonyhegyű filctollal. A nyilat Basicgray papírból vágtam ki, fölé előre gyártott színes betűket ragasztottam, a komment anyílra került kézírással. A viágokat a képek alá és fölé ragasztottam, egyikat miltonkapoccsal rögzítettem. A "nagyi" betűi színes kaparós matricák.

Az alábbi mini album a kisfiam másik nagymamájának készült, Gigi leírása alapján - köszönöm az ötletet!!:-)

És végül, de nem utolsó sorban egy másik, szülinapos stafétába is beszálltam, egy hagyományos lapot készítettem Csutinak.

Először egy nagyobb méretű üdvözlőlap nagyságúra vágtam és hajtottam egy vastag kartont, majd kiválogattam hozzá a színes papírokat. A lapra szabad kézzel berajzoltam a vonalakat, amelyek meghatározták az egyes papír-részek nagyságát és ez alapján kivágtam majd felragasztottam a "patchwork" papírdarabokat.

A felragasztott színes papírok szélét pasztellceruzával satíroztam, aztán felragasztottam a kiegészítőket, a képeket, a virágot, a szalagokat.

És íme a végeredmény - amit kicsit korábban küldtem el aztán az ünnepeltnek, mert egyikünk se bírta volna ki máig...:-D
Boldog szülinapot, Csuti!:-)


3 megjegyzés:

Budaházi Brigitta írta...

Mind a három tavaszi ajándék gyönyörűszépséges! Édesanyád oldalát már akkor is szerettem, amikor először megláttam. Az ötletes háttér, a színek, meg az egész elrendezés miatt. Csuti képeslapja is fantasztikus. Nagyon szeretem a patchwork-ös scrapbook oldalakat/képeslapokat. Kedves, vidám, színes, és jól illik Csutihoz. És, hát, a harmadik, az nagyon megmelengette a szívemet!!!!! Köszönöm, hogy kipróbáltad az ötletet! Olyan jó látni! :D :D :D

Budaházi Brigitta írta...

Kieg: A hajtogatós album miatt újongok ilyen lelkesen :).

Hámos Beáta (betsie) írta...

JÓ lett a hajtogatós album és a képeslap is. Nekem is van sok ebből a BG papírból, de még nem nagyon tudtam ilyen jól összehozni őket, neked nagyon jól sikerült! Köszi, hogy megmutattad!