2008. augusztus 3., vasárnap

Repülő

A kisfiam repülőgép-szeretetét örökítettem meg tegnap (a scraproom-unkban:-)) egy anyu által jól elkapott pillanatfelvétel alapján, ahol éppen egy repülőt vett észre az égen. Mostanában szeretem a 3D-s megoldásokat, így erre is szerettem volna ilyesmit tenni - adta magát, hogy maga a repülő motívum legyen az.

Végre felhasználhattam a csodaszép Daisyd's papíromat, amit egyszínű narancs pasztellpapírral kombináltam a háttérhez. A háttérpapírok és Andris sapkájának színe adta az alapszíneket és egyben a narancs-kék élénk kontrasztot.

Az elrendezés szintén egyértelmű volt, hiszen a kép felett kell hogy legyen hely, amerre a kép figurája vezeti a szemet és ott fent kell lenni valami érdekesnek - ez lett aztán a 3d-s repülő!

A háttérpapírokat papírvágóval vágtam egyenesre, ez itt fontos volt a hosszú egyenes élek miatt. Aztán a kommentet rányomtattam az egyszínű papírra, majd felragasztottam a vastag háttércsíkokat a karton alapra és ezután kerestem meg a kép pontos, lekellemesebb hatású helyét az alapon. A kép mögé egy, a sapka kockáira rímelő kék kockára papírt tettem, amit - a többi éllel együtt - krétáztam, sarkait felhajottam a használtabb hatás kedvéért. A kép bal oldalára egy kis, játékos abc-betűket tartalmazó címke is került, ami a kommenttel együtt a jobb oldalra kerülő, színes betűs, erőteljes feliratot hivatott ellensúlyozni.

Végül felkerültek a szintén krétázott Daisyd's betűk, a maradék háttérpapírból kivágott repülő, egy fa napocska, a jobb felső sarokba függőlegesen a dátum pecsételve és pár elmaradhatatlan sarokpecsét is.

2 megjegyzés:

csuti írta...

Olyan jó, hogy ilyen részletesen leírtad, hogy készült, már vártam, igazán sokat lehet belőle tanulni. Nagyon kedves oldal lett! Csuti

Budaházi Brigitta írta...

pótlom a kihagyott időszakot... :)
imádom ezt a papírt, talán láttad, én is használtam már egy oldalamon. Nagyon tetszik amit készítettél belőle! A színek és az elrendezés, és a felfelé mutató Andris a legjobb! :)