2008. szeptember 5., péntek

Ajándéktasak esküvőre

Barátnőm hétvégi esküvőjére ajándéktasak készült, aminek stílusát szintén Ingvild inspirálta...:-)

Valami strapabíró, erős (messzire visszük:-)), mégis mutatós megoldás kellett, így esett a választásom egy fehér hullámkartonra alapnak. Mellé két vintage-hatású papírt válaszottam, egy kopott lilásbordót (Daisyd's) és egy újságpapír-hatásút (Rayher).

Egyszerűen kettéhajtottam a hullámkartont, barna tintapárnával öregítettem, majd az egyik rövidebb oldalán csőszegecseket vertem bele és az ezeken átfűzött rojtos vékony szalag fogja itt össze a tasakot. Hozzámértem a két papírt asszimetikusan, majd ezek szélét égettem, krétáztam, öregítettem, majd összeragasztottam és így ragasztottam aztán hátul a hullámkartonra, majd elöl is - így a tasaknak csak az egyik rövidebb oldala maradt nyitva.

Itt került bele az ajándék borítékban, majd egy valóban régi, nagymamámtól kapott bordóslila gombot erősítettem az elülső oldalra (fehér tintapárnával öregítve) és a hátul rögzített fekete gumi ennél fogva fogja össze a tasakot.

Dísznek került rá sniccerrel vágott indamotívum a lilás papírból - ezt egyszerűen szabadkézzel előrajzoltam, majd kissé "darabosan" körülvágtam, végül átlátszó kemény fóliára ragasztottam és 0,5-0,5 centiket ráhagyva vágtam körbe, majd felragasztottam - így a tasakon túllógó részek nem fognak később sem gyűrődni. A szíveket az újságpapír-hatású háttérpapírból vágtam ki, majd vékonyhegyű filctollal a színére kiemelésként rá is rajzoltam a szíveket. Egy kis kék selyemvirágot tűztem még a hajtókára.

6 megjegyzés:

Marcsi írta...

Nagyon szép lett! Barátnőm májusban megy férjhez, talán nem felejtem el addig...

Linsey írta...

Gyönyörű! Nagyon tetszenek a színei, a formája, minden. Csúcs!:)))

BoBo írta...

Nagyon ötletes és szép. Tetszik, hogy nem hagyományosak a színei.
(A blogod új arculata is jó:-))

cinnamon írta...

Csinoooos :-) azt is megtudhatjuk, mit rejtett a tasak?...

Tina írta...

Lapos fért csak bele, utazási utalvány...;-)

Millie írta...

Nagyon szép lett!!!!