2008. szeptember 21., vasárnap

Egy kép, két oldal

Megihletett a kisfiamról és barátnőjéről készült fotó "váratlanutazásos" hangulata - így kerestem hozzá egy idézetet a filmből és hajrá!:-) Először arra gondoltam, hogy ugyanazt az oldalt készítem el kétszer - de ennek egyrészt nyersanyag-akadályai is voltak, másrészt annyi minden járt a fejemben a kép kapcsán, hogy azt egy képbe sűríteni nemigen tudtam volna... Úgyhogy végül készült egy fiús és egy csajszis változat.:-)

A fiúsnak az alapja egy K&Company világoskék háttér lett, fehér indákkal a szélén. Ezt a szélein levágtam, betépegettem, tintáztam, majd egy fehér alapra ragasztottam, aminek a széleit szintén barnával tintáztam. Mivel a papír kétoldalú, így a bal alsó sarkában fel is hajtottam, hogy látsszon a másik, szintén gyönyörű minta, majd ezt a felhajtást két réz-színű csőszegeccsel és egy bronz-színű szalaggal hangsúlyoztam. A felhajtás alá került a dátum barna színű, fehérrel tintázott papírdarabon. A kommenthez és a címhez valóban régi, a nagypapám egykori bélyeges- és pipadohánytároló szekrényéből származó vékony, valóban használt, szakadozott zöld papírt haszáltam - még mindig dohányillata van...:-) A fotót fehér alapra ragasztottam, az alapot barnával tintáztam, a képet reszelővel körben öregítettem és még magára a képre is húztam pár karcolást. A kép alá vaj színű rácsos szalag került, a sarkába egy papírvirág virággá hajtogatott széles fehér selyemszalaggal és egy rávarrott zöld gombbal, ez utóbbi nagymamám gyűjteményéből származik - ahogyan a kép alatti 3 párnahuzat-gomb is. Legvégül került rá az egyik legfontosabb elem, a K&Company kaparós matrica inda, amelynek (és ez nem szándékosan lett tervezve, két különböző időpontban szereztem be őket) ugyanolyan a mintája, mint a körbefutó indáknak.

A rózsaszínű változathoz egy hasonló egyszínű, szövetmintás és egy rózsás papírt választottam (sajnos a márkáját nem tudom:-() , az utóbbiból vágtam ki a sarokmintákat az oldalhoz. Ezeket aztán a kommenthez és a díszítéshez is használt írásmintás és vonalas papír darabjaira ragasztottam és ezeket is körbevágtam. A sarokmintákat 3D-s ragasztóval ragasztottam az alapra. A fotót körbereszelőztem és az írásmintás papírból csinátam egy gyűrött, hajtogatott szalagot, amit tintáztam és melléragasztottam, nem látható helyen össze is kapcsoztam. Erre került a selyemszalagból készült masni, alá pedig egy hangjegymintás pauszból készült, szélein égetett tekercs. Az idézetet szándékosan ferdén nyomtattam a vonalas papírra barna színnel, a cím pedig rózsaszínnelkerült a pauszra. Került az oldalra már pár barna sarokpecsét. A dátum egy vajszínű, fém címketartóban van (Rayher), alkoholos filctollal egy pauszdarabra írva, a tartót végül miltonkapcsokkal rögzítettem, ahogyan a címet is.

4 megjegyzés:

Ági írta...

itt is elámultam!

Káté írta...

Ismét gyönyörűeket alkottál! Nagyon tetszik a hangulata.

szrjudit írta...

Hihetetlen gyönyörű mind a kettő!!!

Kata írta...

Gyönyörűszép mindkettő. Köszönet a részletes leírásért!